FC Groningen ziet keeperstrainer vertrekken, schakelt door en komt uit bij Fortuna

FC Groningen ziet keeperstrainer vertrekken, schakelt door en komt uit bij Fortuna

02-01-2022 15:31
34

FC Groningen begint met een nieuwe keeperstrainer aan het jaar 2022. De Trots van het Noorden maakt via de officiële kanalen bekend dat Harmen Kuperus de opvolger van Sascha Marth wordt.

De 29-jarige Marth streek in 2020 bij FC Groningen neer, nadat hij eerder voor onder Austria Wien, Admira Wacker en Red Bull Salzburg had gewerkt. De Oostenrijker maakt nu de overstap naar het Russische Lokomotiv Moskou. Kuperus komt per direct over van Fortuna Sittard om Marth op te volgen: de 44-jarige Fries trad afgelopen zomer in dienst bij Fortuna, maar vertrekt na een half jaar dus al naar de andere kant van het land.

Wedden

Meer odds

Kuperus werkte eerder bij sc Heerenveen, Go Ahead Eagles, OH Leuven en KV Mechelen en bouwde daar een goede staat van dienst op, weet ook FC Groningen-directeur Mark-Jan Fledderus. "Harmen heeft al behoorlijk wat ervaring opgedaan en in binnen- en buitenland gewerkt met keepers die zich onder zijn vleugels prima hebben weten te ontwikkelen, zoals Jay Gorter bij Go Ahead Eagles en Michael Verrips bij KV Mechelen. Wij hadden Harmen al langer op de radar en al eerder met elkaar gesproken. We zijn blij dat we hem na het vertrek van Sascha zo snel hebben kunnen vastleggen", laat hij weten via de FC Groningen-kanalen.

De technische staf van FC Groningen zal na dit seizoen overigens opnieuw een ander gezicht krijgen. Hoofdtrainer Danny Buijs en assistent Adrie Poldervaart maken komende zomer plaats.