'Club Brugge gaat vol voor Schreuder, ook De Boer en Van Bommel genoemd'

'Club Brugge gaat vol voor Schreuder, ook De Boer en Van Bommel genoemd'

03-01-2022 07:21 Laatste update: 07:34
33

Alfred Schreuder is de belangrijkste kandidaat om Philippe Clement op te volgen als trainer van Club Brugge. Dat melden Het Laatste Nieuws en het Algemeen Dagblad.

De naam van Schreuder (49) staan bovenaan de shortlist van de Belgische kampioen, waar drie Nederlanders spelen: Noa Lang, Bas Dost en aanvoerder Ruud Vormer. Hij moet de opvolger worden van Clement, die op het punt staat per direct naar AS Monaco te verkassen. Maandag gaan de gesprekken verder.

Schreuder is beschikbaar sinds hij in oktober het veld moest ruimen bij FC Barcelona. In Spanje was hij de rechterhand van Ronald Koeman. Daarvoor was hij zelf hoofdtrainer van Hoffenheim (2019-2020) en FC Twente (2014-2015) én assistent van Erik ten Hag bij Ajax.

Het is onduidelijk of Schreuder openstaat voor Club Brugge. Onlangs weigerde hij een voorstel van de Zwitserse club FC Basel, omdat hij liever in de zomer bij een nieuwe club wil instappen. Bij Club Brugge vallen volgens Het Laatste Nieuws ook de namen van Frank de Boer, Mark van Bommel en Xabi Alonso, maar Schreuder is de topkandidaat.