'NAC vestigt hoop op doelpuntenmaker en zoekt huurdeal met Feyenoord'

'NAC vestigt hoop op doelpuntenmaker en zoekt huurdeal met Feyenoord'

3 January - 08:58 Laatste update: 09:13
16

NAC Breda is naarstig op zoek naar een nieuwe spits. De contacten met Naoufal Bannis (Feyenoord) zijn goed, maar zeker is een huurdeal nog niet. Dat meldt BN DeStem. SC Cambuur-spits Tom Boere geldt als één van de alternatieven.

NAC wil in de tweede seizoenshelft de weg naar boven vinden met een spits die diepte, snelheid, beweging en scorend vermogen kan combineren. Bannis valt in die profielschets: de Bredanaars willen de negentienjarige aanvaller van Feyenoord tot het einde van het seizoen huren.

Bannis staat volgens BN DeStem ook in de belangstelling van Eredivisie-laagvliegers en clubs uit de 'toplaag' van de Keuken Kampioen Divisie. Desondanks heeft NAC goede papieren. Bannis kent trainer Edwin de Graaf uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Complicerende factor voor de korte termijn is de corona-uitbraak bij Feyenoord, waardoor Bannis mogelijk nog even moet blijven.

Bannis begon het Eredivisie-seizoen met een goal voor Feyenoord tegen Willem II (0-4), maar kwam de laatste maanden amper voor in de plannen van trainer Arne Slot. Bij het beloftenteam scoorde hij acht keer in acht wedstrijden. Naast Bannis staat Boere op het NAC-lijstje. De 29-jarige spits komt vermoedelijk alleen naar Breda als de Bannis-transfer afketst.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s