Wormuth kondigt vertrek bij Heracles aan: Een andere uitdaging aangaan

Wormuth kondigt vertrek bij Heracles aan: "Een andere uitdaging aangaan"

03-01-2022 10:33 Laatste update: 10:51
80

Heracles Almelo moet na dit seizoen verder zonder Frank Wormuth. De 61-jarige Duitser heeft zijn vertrek bij de club aangekondigd.

Heracles plukte Wormuth in 2018 weg bij de Duitse bond (DFB), waar hij trainers opleidde. Hij wil zijn vleugels uitslaan en laat Heracles na vier seizoenen achter zich. "Elk verhaal heeft een oorsprong. Ik moet hierbij terugdenken aan mijn tijd bij de DFB. Toen zat ik ook in een soortgelijke situatie. Ik stelde mezelf de vraag of ik dit tot het einde van mijn carrière zou willen blijven doen. Dat wilde ik niet, er moest weer iets veranderen. Toen ontstond de kans om bij Heracles Almelo aan de slag te gaan. Een keuze waar ik absoluut geen spijt van heb", zegt Wormuth op de clubsite van Heracles.

Wormuth spreekt vol lof over de club Heracles. "Nu ben ik opnieuw op het punt en de leeftijd terechtgekomen dat ik mezelf weer afvraag of ik nog een stap kan maken. Ik zie mezelf als entwickler. Ik ontwikkel samen met de staf voetbalspelers, mensen, maar ook mijzelf. Omdat mijn contract afloopt, heb ik tijdens de feestdagen goed nagedacht over mijn keuze. Die was moeilijk, omdat ik goede dingen ga verlaten. Maar ik kan nu nog een keer een andere uitdaging aangaan, dus sla ik een andere weg in."

Technisch directeur Tim Gilissen baalt van het vertrek van Wormuth, maar: "Op het moment dat een deur dicht gaat, gaat er ook ergens anders weer een deur open. In het verleden zijn er hier wel vaker mensen vertrokken in verschillende belangrijke functies. De geschiedenis leert ons dat dat weer nieuwe kansen biedt voor anderen om zich daarin te laten zien. Dat maakt ook wel weer nieuwsgierig. De uitdaging ligt er, vooral voor mij, om dat weer op een goede manier in te gaan vullen en een goede samenwerking te vinden."