De Telegraaf: Schreuder is overtuigd en tekent voor anderhalf seizoen

De Telegraaf: Schreuder is overtuigd en tekent voor anderhalf seizoen

03-01-2022 13:02 Laatste update: 13:06
55

Alfred Schreuder wordt de nieuwe trainer van Club Brugge. Dat meldt De Telegraaf. Hij gaat voor anderhalf seizoen tekenen in België.

Schreuder is de opvolger van Philippe Clement, die hard op weg is naar AS Monaco. Volgens De Telegraaf worden op dit moment de laatste plooien gladgestreken. Het is de bedoeling dat Schreuder zo snel mogelijk op het veld staat met de spelers van Club Brugge. De Belgen zijn sinds maandag op trainingskamp in Marbella.

Ruim twee maanden geleden kreeg Schreuder zijn ontslag bij FC Barcelona, dat hem in het spoor van Ronald Koeman liet gaan. De 49-jarige trainer stond eerder op eigen benen bij FC Twente en Hoffenheim. Daarnaast was hij de rechterhand van zowel Erik ten Hag bij Ajax als Julian Nagelsmann en Huub Stevens bij Hoffenheim.

De Zwitserse club FC Basel was onlangs ook in de markt voor Schreuder, maar die aanbieding sloeg hij af. Hij komt in Brugge drie landgenoten tegen: Noa Lang, Bas Dost en aanvoerder Ruud Vormer. Club Brugge moet na de winterstop een achterstand van zeven punten op koploper Union Sint-Gillis zien goed te maken.