Eindelijk officieel: Internazionale bezegelt transfervrije overstap Onana

Eindelijk officieel: Internazionale bezegelt transfervrije overstap Onana

1 juli - 10:54
82

De kogel is eindelijk door de kerk: Andre Onana verlaat Ajax voor Internazionale. De transfer van de Kameroense keeper hing al maanden in de lucht.

Onana maakte het seizoen af bij Ajax en verhuist nu transfervrij naar Italië. De 25-jarige sluitpost maakte er in zijn laatste seizoen geen geheim van toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. De keuze voor Inter, dat naar verluidt al een jaar geleden beet had, ontkende hij altijd.

In Milaan ligt een vierjarig contract klaar voor Onana, die Ajax anderhalf jaar kopzorgen heeft bezorgd. In februari 2021 werd hij geschorst voor het gebruik van het verboden middel furosemide. Daarna wist toenmalig directeur voetbalzaken Marc Overmars geen akkoord met hem te bereiken over een nieuw contract, keerde Onana door de blessure Remko Pasveer terug onder de lat, keepte hij ondermaats en lag hij overhoop met de achterban van Ajax. In de aanloop naar de verloren bekerfinale tegen PSV verloor Onana zijn basisplaats weer aan Maarten Stekelenburg.

'Ik verlaat de club met de voldoening dat ik altijd alles heb gegeven voor Ajax, van de eerste tot de laatste dag', liet Onana onlangs weten in een afscheidsstatement. 'We hebben pijn geleden en gehuild, maar we hebben ook gelachen en magische momenten gevierd. Ik zal jullie niet langer in vervoering kunnen brengen met mijn reddingen, maar mijn hart zal altijd bij Ajax blijven.'

Internazionale heeft de komst van Onana nog niet bevestigd via de officiële kanalen, maar de Kameroense keeper is al wel ingeschreven bij de Italiaanse voetbalbond. Hij is na Romelu Lukaku, Henrikh Mkhitaryan en Kristjan Asslani de vierde zomerversterking in Milaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s