Pasveer: 'Onana was vooral met zichzelf bezig, ik vind hem geen echte topsporter'

Pasveer: 'Onana was vooral met zichzelf bezig, ik vind hem geen echte topsporter'

14-06-2022 17:15 Laatste update: 18:58
114

Remko Pasveer concludeert dat Andre Onana met zijn vorm worstelde bij Ajax na een dopingschorsing. De 38-jarige doelman zag dat zijn Kameroense collega veel met zichzelf bezig was en dat had ook effect op de prestaties van de ploeg.

"Andre trok na zijn schorsing zijn eigen plan, zei niet zoveel en daar hadden sommige jongens ook last van", zegt Pasveer in gesprek met Helden Magazine. Waar de Ajax-defensie onder zijn leiding, en die van Maarten Stekelenburg, vaak waterdicht was, ging het met Onana op doel plots een stuk moeizamer. "Als je niet alleen met jezelf bezig bent, maar ook met je achterhoede, dan komt die bal misschien niet in de buurt van het doel", zoekt de routinier een verklaring.

Pasveer benadrukt dat Onana een uitstekende keeper is, maar de dopingstraf en de gevolgen daarvan lieten hun sporen na. "Andre heeft enorm veel talent, heeft een goede fase meegemaakt bij Ajax, maar was op het laatst vooral met zichzelf bezig", legt hij uit. "Ik kan alleen oordelen over wat ik heb gezien. En dan vind ik niet dat hij een echte topsporter is, maar misschien was dat voor de dopingzaak heel anders. Hij is in mijn ogen niet iemand die alles wil doen om beter te worden", luidt de heldere conclusie.

Onana loopt uit zijn contract in Amsterdam. Hij gaat zo goed als zeker aan de slag bij Internazionale, maar de Serie A-club moet zijn komst nog bevestigen. Pasveer ging vorige zomer aan de slag bij Ajax, toen de Kameroense international al geschorst was.