Veerman blij: 'Kijk ernaar uit om bij nummer één van de Eredivisie te voetballen'

Veerman blij: 'Kijk ernaar uit om bij nummer één van de Eredivisie te voetballen'

4 januari - 21:41 Laatste update: 21:48
147

Het is officieel: Joey Veerman is per direct speler van PSV en laat sc Heerenveen achter zich. De middenvelder is zeer te spreken over zijn transfer en is blij dat alles zo snel in kannen en kruiken was.

"Ik ben ontzettend blij met deze stap en de snelheid waarmee PSV gehandeld heeft", zo vertelt Veerman in een reactie op de clubwebsite van PSV. "Afgelopen zaterdag vertelde mijn zaakwaarnemer dat John de Jong navraag bij hem had gedaan en een dag later sprak ik al met Roger Schmidt. Ik kijk ernaar uit om bij deze prachtige club – de nummer één van de Eredivisie – te gaan voetballen. Je moet hier iedere week presteren. Naar die uitdaging was ik op zoek."

PSV betaalt naar verluidt ongeveer zes miljoen euro voor de Heerenveen-spelmaker. Directeur Voetbalzaken De Jong is tevreden dat PSV met Veerman extra kwaliteit aan de selectie toe heeft kunnen voegen. "We hebben dit weekend onze interesse officieel kenbaar gemaakt en een bod bij Heerenveen neergelegd. Er was ons veel aangelegen de transfer snel af te ronden en zijn blij dat dit is gelukt. We houden Joey al langer nauwlettend in de gaten en zijn ervan overtuigd dat hij zijn plafond nog niet heeft bereikt."

Veerman speelde in november nog tegen PSV. Hij nam de vrije trap die Heerenveen een doelpunt opleverde. Tijdens die wedstrijd raakte hij onder de indruk van de Eindhovense formatie. "Ik zag een aantal prachtige aanvallen en dacht af en toe: ik hoop ooit in zo'n team te kunnen spelen. Het voelt speciaal dat dat nu gelukt is", zo sluit hij af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie