'Luuk de Jong blokkeert akkoord tussen Barcelona, Sevilla en Spaanse laagvlieger'

'Luuk de Jong blokkeert akkoord tussen Barcelona, Sevilla en Spaanse laagvlieger'

05-01-2022 11:21 Laatste update: 11:29
97

Luuk de Jong maakt niét de overstap naar La Liga-laagvlieger Cádiz CF. Dat meldt het lokale Estadio Deportivo. De clubs waren uit, maar de 31-jarige spits heeft de transfer afgeblazen.

De Jong gaat FC Barcelona in januari verlaten. Althans, dat is de bedoeling. Ook na zijn winnende goal tegen Real Mallorca (0-1). Cádiz wilde de lange spits dolgraag aan de selectie toevoegen en bereikte daarvoor een akkoord met Barça én Sevilla, de club die De Jong dit seizoen verhuurt.

Maar na lang nadenken heeft De Jong besloten de transfer af te blazen, meldt Estadio Deportivo. Hij ziet het niet zitten om de rest van het seizoen voor de nummer negentien van La Liga te spelen. Cádiz was bereid De Jong hetzelfde salaris te blijven betalen.

Het is nu 'praktisch uitgesloten' dat De Jong naar Cádiz verkast, klinkt het. De gesprekken met Besiktas zouden nog wel lopen. De Turkse topclub is echter niet zo concreet als Cádiz. Het is duidelijk dat Barcelona vanwege diens salaris en marginale rol af wil van De Jong. Sevilla hoeft hem niet terug.