Minimumloon voor Elia: 'Verdien net zoveel als de mensen die de shirts wassen'

Minimumloon voor Elia: 'Verdien net zoveel als de mensen die de shirts wassen'

05-01-2022 14:46
87

Eljero Elia is niet voor het geld naar ADO Den Haag gegaan. Sterker nog, de vleugelaanvaller kreeg een minicontract aangeboden door de residentieclub. Elia vond het geen probleem.

ADO heeft veel moeite moeten doen om Elia vast te leggen. Door de financiële situatie was er weinig mogelijk, maar uiteindelijk is het gelukt. "Ze konden mij in eerste instantie geen contract aanbieden. Ook kon ik vanwege bepaalde regels niet op amateurbasis spelen. Ik moest wachten", zegt Elia tegen Voetbal International.

Wedden

Meer odds

"Alles veranderde toen de club een sluitende begroting in kon leveren bij de KNVB. Met dank aan de gemeente Den Haag. Als gevolg daarvan kwam er een piepklein budgetje vrij en konden ze mij een arbeidscontract aanbieden. Ik verdien nu net zoveel als de mensen op trainingscomplex De Aftrap die de shirtjes wassen. Ik voetbal voor het minimumloon", zegt Elia.

Hij vindt het zelf geen probleem. "Daar maak ik vooral zelf veel grappen over. Ik ben allang weer blij dat ik mag spelen. Ik ben nu eenmaal een liefhebber. Het gaat mij niet om het geld, het gaat om ADO Den Haag."