Ajax verlaat trainingskamp in Portugal wegens meerdere coronabesmettingen

Ajax verlaat trainingskamp in Portugal wegens meerdere coronabesmettingen

05-01-2022 21:29 Laatste update: 21:58
233

Ajax gaat het trainingskamp in Portugal verlaten. De ploeg vliegt woensdagavond nog terug naar Amsterdam. Het trainingskamp is gestaakt wegens meerdere coronabesmettingen in de selectie.

Dat meldt Ajax op de eigen kanalen. Het trainingskamp in de Algarve wordt per direct afgebroken. Een aantal spelers en stafleden zijn in Portugal positief getest op het coronavirus. 'Van de groep van ruim zestig personen, bestaande uit spelers en stafleden, was iedereen in het bezit van een negatieve testuitslag. Deze testen waren kort voor vertrek naar Portugal afgenomen', laten de Amsterdammers weten. Het is niet bekend wie er in Portugal positief getest zijn. 

Ajax neemt geen risico op een verdere corona-uitbraak en vliegt daarom woensdagavond nog terug naar Nederland. De Amsterdammers bereiden zich vanaf donderdag op De Toekomst verder voor op de tweede seizoenshelft. Op 16 januari is FC Utrecht in De Galgenwaard de eerste tegenstander voor Erik ten Hag en zijn ploeg. Het is niet bekend of Ajax voor de herstart nog een oefenwedstrijd speelt. 

Spelers en stafleden van Ajax sliepen uit voorzorg al afzonderlijk en dineerden ook in kleine groepjes. Eerder moesten Feyenoord en PSV hun trainingskamp - voor vertrek - afblazen vanwege een corona-uitbraak.