Trots in Nijmegen na interlandkeuze rechtsback Kadioglu: 'Hij bleef lopen'

Trots in Nijmegen na interlandkeuze rechtsback Kadioglu: 'Hij bleef lopen'

06-01-2022 08:58
22

Ferdi Kadioglu speelde jarenlang voor Jong Oranje, maar heeft voor de nationale ploeg van Turkije gekozen, werd deze week duidelijk. NEC-teammanager Muslu Nalbantoglu is trots op de oude bekende van de Nijmegenaren.

De in Arnhem geboren Kadioglu brak in het seizoen 2016/2017 door en maakte één jaar later een transfer naar Fenerbahçe, waar hij nog steeds actief is. Binnenkort zou hij zich dus op kunnen maken voor zijn debuut als A-international "Ik begrijp het wel, want ik denk niet dat Ferdi wordt opgeroepen voor het Nederlands elftal", aldus Nalbantoglu, sinds vijf seizoenen actief als teammanager, in de Jarda Podcast van Forza NEC.

De bij NEC opgeleide spelmaker heeft in Istanbul een metamorfose ondergaan, weet Nalbantoglu. "Hij is laatst omgeturnd tot rechtsback, jongens. En hij doet het écht naar behoren, ben ik wel trots op, had ik nooit verwacht. Hij deed het echt goed, bleef lopen." Kadioglu speelt nu dus op de positie die Nalbantoglu jarenlang bij onder meer NEC en De Graafschap bekleedde. "Of ik nog tips voor hem heb? Ik denk niet dat hij dat nodig heeft. En hij gaat me ook niet bellen, geloof me", beluit hij lachend.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie