Feyenoord verhuurt Antonucci: geen optie tot koop, wel clausule bij promotie

Feyenoord verhuurt Antonucci: geen optie tot koop, wel clausule bij promotie

06-01-2022 10:45
43

Francesco Antonucci gaat voor de derde keer aan de slag bij FC Volendam. Feyenoord stalt de 22-jarige middenvelder tot het einde van het seizoen aan De Dijk.

Volendam heeft geen optie tot koop, maar de huurperiode wordt bij promotie naar de Eredivisie wél automatisch met een jaar verlengd. Antonucci speelde al twee keer eerder op huurbasis voor de wijdbroeken.

In de zomer van 2020 betaalde Feyenoord een slordige twee miljoen euro aan AS Monaco voor Antonucci, die vervolgens nog een extra jaar vlieguren mocht maken bij Volendam. Eenmaal in De Kuip bleek trainer Arne Slot geen basisspeler in de Italo-Belg te zien.

"Franco heeft mede door wat fysieke ongemakken een valse start gemaakt bij ons. Daardoor is het voor hem lastig gebleken om tot veel minuten te komen in Feyenoord 1", verklaart Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, op de clubsite.

"Bij FC Volendam, zijn oude club die hij goed kent en waar hij tot wasdom is gekomen, maakt hij meer kans op speeltijd. En dat is precies waar Franco op dit moment het meeste bij gebaat is."