Volendam doet weer zaken met Feyenoord: 'Verschil tussen trainer en profiel'

Volendam doet weer zaken met Feyenoord: 'Verschil tussen trainer en profiel'

06-01-2022 12:18
14

FC Volendam is dolblij met de terugkeer van Francesco Antonucci. De 22-jarige middenvelder komt op huurbasis over van Feyenoord, waar hij geen speelminuten kreeg van trainer Arne Slot.

Het is de derde keer dat Antonucci aan de slag gaat in Volendam: in 52 optredens voor de club scoorde hij vijftien keer en gaf hij zeventien assists. "Zoals inmiddels welbekend hebben wij een mooie geschiedenis met Franco. Daar komt nu een uitdagend hoofdstuk bij", reageert technisch directeur Jasper van Leeuwen op de clubsite.

"Na zijn overstap naar Feyenoord bleek al snel dat er een verschil was tussen wat de trainer (Slot, red.) vanuit zijn visie en speelstijl zoekt in een 'nummer 10' en Franco's profiel. Dat kan helaas gebeuren in het voetbal en dan is het belangrijk om door te schakelen."

De terugkeer van Antonucci is volgens Van Leeuwen het resultaat van een langdurig transferproces. "Dit is allemaal in goed overleg met technisch directeur Frank Arnesen geanalyseerd en besproken, waarbij steeds het voetbal en de ontwikkeling centraal stond."

"Nu gaan we aan de slag en vanuit Franco's bijzondere wapens zullen we ook zijn verbeterpunten oppakken, zodat hij aan het eind van deze huurperiode weer stappen heeft gemaakt en er ook voor Feyenoord een optimaal vervolg gerealiseerd kan worden", besluit de Volendam-directeur.