Veerman-opvolger heeft Nederland 'écht gemist': 'Gecharmeerd door deze competitie'

Veerman-opvolger heeft Nederland 'écht gemist': 'Gecharmeerd door deze competitie'

07-01-2022 17:01
23

Anas Tahiri is dolblij met zijn terugkeer op de Nederlandse velden. De creatieve middenvelder twijfelde geen moment toen sc Heerenveen zich meldde. In Friesland moet Tahiri Joey Veerman doen vergeten.

De Belg komt over van CFR Cluj, waar hij sinds afgelopen zomer speelt na zijn vertrek bij RKC Waalwijk. In Roemenië bleef zijn speeltijd beperkt, waardoor hij alweer mocht uitkijken naar een nieuw verblijf. "Ik heb de laatste maanden Nederland en de Eredivisie écht gemist", stelt Tahiri op de clubkanalen van Heerenveen. "Ik ben gecharmeerd door deze competitie en dit land. Daarom, toen ik had gehoord dat Heerenveen interesse had heb ik gewoon direct deze kans gepakt."

Tahiri kan zijn geluk niet op, nu hij zijn kwaliteiten weer in de Eredivisie kan tonen. "Ik ben zo blij om terug naar Nederland te komen. Ook als een club als Heerenveen interesse in jou heeft, is altijd leuk, ik heb deze kans direct gepakt."

Technisch manager Ferry de Haan ziet Tahiri als een waardige opvolger van de naar PSV vertrokken Veerman. "We hebben snel geanticipeerd na het vertrek van Joey. Hij wilde zelf ook graag naar Heerenveen. Joey is creatief aan de bal en dat is Anas ook."