Roda JC start 2022 met overwinning op aartsrivaal MVV, Pflücke matchwinner

07-01-2022 22:52
22

Roda JC is de tweede seizoenshelft in de Keuken Kampioen Divisie gestart met een overwinning. In Kerkrade werd de derby tegen MVV Maastricht met 1-0 gewonnen, al had die score nog veel hoger uit moeten vallen.

Roda JC nam al snel het heft in handen in het eigen Parkstad Limburg Stadion en zette MVV vast op de eigen helft. Het deelde een aantal plaagstootjes uit, voordat Patrick Pflücke voor het eerst dichtbij de openingstreffer was. De Duitser raakte echter hard de lat. Dylan Vente dook ook een aantal keer gevaarlijk op voor het doel van MVV, maar hij had het vizier niet op scherp staan.

Ondanks de vele kansen voor Roda gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand naar de kleedkamers voor de thee. Het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet. Roda ging volop op zoek naar een treffer en deze keer was het wél raak. Pflücke kreeg de bal goed mee van Xian Emmers en schoot in de verre hoek raak: 1-0.

Roda bleef na de openingstreffer de dominante ploeg en had een aantal minuten later al op 2-0 kunnen staan. Bryan Limbombe schoot bijna de lat doormidden met een snoeihard schot, de rebound werd vervolgens net naast geschoten door Pflücke.

Het was niet de laatste keer dat het aluminium Roda in de weg zou staan deze wedstrijd. Vente dacht zijn doelpuntje mee te pikken, maar zag hoe zijn kopbal op de lat belandde. Vanuit het niets leek MVV vervolgens op gelijke hoogte te komen, maar Stefano Marzo wist de bal net op tijd voor de doellijn weg te werken. Niet veel later, aan de andere kant van het veld, haalde een MVV-speler een schot van Limbombe van de lijn.

Ondanks de vele kansen bleef het bij de ene treffer van Pflücke, waardoor Roda de derby tegen MVV winnend afsluit. De ploeg uit Kerkrade staat momenteel zevende in de Keuken Kampioen Divisie. MVV staat dertiende.