'Als Noa Lang had gewild, zat hij nu nog steeds bij de selectie van Ajax'

'Als Noa Lang had gewild, zat hij nu nog steeds bij de selectie van Ajax'

Alfred Schreuder kijkt ernaar uit om bij Club Brugge aan de slag te gaan met Noa Lang. De kersvers trainer van de Belgische kampioen werkte in 2018 en 2019 bij Ajax al met de 22-jarige aanvaller samen.

"Als Noa had gewild, zat hij nu nog steeds bij de selectie van Ajax. Maar hij wilde zijn carrière zelf bepalen. Dat tekent zijn persoonlijkheid. Noa wil belangrijk zijn. Hij was niet tevreden met het tweede plan bij Ajax. En zie, hij heeft zich de voorbije anderhalf jaar bij Club Brugge ook verder ontwikkeld", laat Schreuder weten aan het Algemeen Dagblad.

Lang geldt als één van de sterspelers van Club Brugge. Dit seizoen was hij in dertig officiële duels goed voor acht goals en elf assists. Tegelijkertijd krijgt de Oranje-international ook met kritiek te maken vanwege zijn gedrag, binnen en buiten de lijnen. "Creatieve spelers kunnen best wel eens moeilijke jongens zijn - in de goede zin van het woord. Hakim Ziyech had dat vroeger ook. Je moet bij hen de juiste snaar zien te raken."

"Natuurlijk zijn er dingen waarvan ik denk: Dat is onnodig. Hoeft niet", vervolgt Schreuder. "Daar moeten we met elkaar eens over praten. Maar het is heel belangrijk dat je aan spelers zoals Noa veel vrijheden geeft. Zolang ze geen misbruik maken van het teambelang. Want dat staat boven elk individueel belang."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s