'Iedereen denkt Rooney of Ronaldo, maar Giggs was de beste van allemaal'

'Iedereen denkt Rooney of Ronaldo, maar Giggs was de beste van allemaal'

08-01-2022 11:27 Laatste update: 12:51
48

Patrice Evra noemt Ryan Giggs de beste speler met wie hij in zijn rijke loopbaan de kleedkamer heeft gedeeld. De voormalig linksback komt superlatieven tekort om de Welshman te beschrijven. 

Evra en Giggs speelden samen bij Manchester United, waar ze onder meer de Champions League-eindzege vierden in 2008. "Mensen vragen me vaak wie de beste speler is met wie ik samen heb gespeeld en verwachten dan dat ik Wayne Rooney of Cristiano Ronaldo zeg. Maar ik zeg altijd Ryan Giggs", onthult Evra in gesprek met 433. "Hij kon passes geven die anderen nooit zouden zien. Hij zag de training echt als een wedstrijd. Soms was een training voor hem belangrijker dan de wedstrijd."

De Fransman weet nog in details wat hij van de Manchester United-icoon heeft geleerd. "Hij zag de kleinste dingen. Giggs leerde me hoe je een voorzet geeft tussen de benen van de verdediger door. Op het moment dat je een voorzet gaat geven, opent de verdediger namelijk altijd zijn benen", vertelt Evra. "Ik heb ongelooflijk veel respect voor hem, vanwege zijn gretigheid om prijzen te winnen."