Oud-Jong Ajax-goalie vertrekt met bagage uit Bulgarije: 'Het is een mooi verhaal'

Oud-Jong Ajax-goalie vertrekt met bagage uit Bulgarije: 'Het is een mooi verhaal'

08-01-2022 13:30
15

Voormalig Jong Ajax-keeper Nick Hengelman streek afgelopen zomer neer bij het Bulgaarse Pirin Blagoëvgrad, maar is daar na een halfjaar alweer vertrokken. De doelman kreeg op een vreemde manier te horen dat hij mocht vertrekken. 

In zijn beginfase in Bulgarije ging het Hengelman voor de wind. Hij was eerste doelman, speelde acht competitieduels en er werd onverwachts van koploper Ludogorets gewonnen (5-3). "Het is een mooi verhaal", opent Hengelman in gesprek met Tubantia. "Twee dagen na die wedstrijd vloog ik terug naar Nederland. Een dag voor vertrek kregen we een bericht in de groepsapp, iedereen moest de volgende dag om tien uur in het stadion komen. Ik stuurde terug dat het niet ging lukken, omdat ik dan al weg zou zijn. Ik wenste iedereen fijne feestdagen en baalde, omdat ik een leuk envelopje mis zou lopen vanwege de zege op Ludogorets."

Dat liep anders. In plaats van een bonus, werd iedereen verteld dat het geld op was en dat iedereen vijftig procent van zijn salaris moest inleveren. "Ik wist niet waar ik terecht zou komen, dus ik wilde geen groot risico nemen. Ik werd deze week gebeld dat ik wel kon blijven. De trainer wilde me er graag bijhouden, maar dan moest ik een flink deel van mijn salaris inleveren. Dat werd 'm helaas niet."

Hoewel zijn avontuur beperkt bleef tot een aantal maanden, bewaart Hengelman mooie herinneringen aan zijn periode bij Pirin. "Voor mezelf heb ik een mooi halfjaar gehad, nieuwe dingen gezien en geleefd in een land waar niemand het over corona heeft. Je hebt er wel een QR-code nodig voor sommige dingen, maar ik heb me weleens afgevraagd hoe ze daar aan komen. Alles is open, ze roken er massaal. Als ik in een bespreking zat, snapte ik er niets van. Engels wordt er amper gesproken. Dan vroeg ik na de tijd: wie speelt waar?"