Hengelman vertelt over Braziliaanse collega: 'Ik kan ook Nederlands, zei hij'

Hengelman vertelt over Braziliaanse collega: 'Ik kan ook Nederlands, zei hij'

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 22:15ma 25-10-2021 om 22:15

Voetbalavonturier Nick Hengelman is dit seizoen op de Bulgaarse velden te bewonderen. De 31-jarige keeper uit het Overijsselse Glanerbrug maakte dit weekend zijn debuut bij OFK Pirin Blagoevgrad en kwam direct een oude bekende tegen.

VoetbalPrimeur meldde woensdag dat Hengelman koers kon zetten naar Bulgarije, de oud-doelman van AGOVV, Vitesse, Achilles '29, TOP Oss, FC Twente en Ajax Cape Town stond zaterdag al onder de lat tegen Levski Sofia. Bij die club keepte de inmiddels 33-jarige Nikolay Mihaylov, zijn ex-ploeggenoot bij FC Twente. "Hij herkende me nog wel. Het was leuk om elkaar even de hand te schudden", vertelt Hengelman aan TC/Tubantia. "Ik zei dat hij er goed uitzag en niet meer zo dik was, haha."

Hengelman werd bovendien nog verrast door een ploeggenoot met wie hij Nederlands kan praten. "Ik trok al twee dagen op met Pedro Ferrari, een Braziliaan die wel honderd talen kan: Italiaans, Frans, Bulgaars, Portugees. Mij had hij van alles in het Engels gevraagd. Je gelooft het niet, maar na twee dagen begint hij opeens Nederlands tegen me te praten. Ik zeg: gast, wat maak je me nou?", lacht de doelman. "Zegt hij: ja, ik was helemaal vergeten dat ik ook Nederlands kan praten. Haha, dat geloof je toch niet. Hij heeft ooit in België (bij amateurclubs White Star Brussel en Olympia SC Wijgmaal, red.) gespeeld, vandaar."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws