Onana met Kameroen naar de Afrika Cup: 'Andre is een geweldige teamplayer'

Onana met Kameroen naar de Afrika Cup: 'Andre is een geweldige teamplayer'

9 januari - 07:49 Laatste update: 08:55
Kameroen 57 Reacties

Bij Kameroen zijn ze maar wat blij dat ze over Ajax-doelman Andre Onana kunnen beschikken tijdens de Afrika Cup. De sluitpost stond lang langs de kant na een dopingschorsing, maar kan inmiddels weer minuten maken.

António Conceição da Silva Oliveira, de bondscoach van Kameroen, spreekt op de persconferentie voor de wedstrijd van Kameroen tegen Burkina Faso over de terugkeer van Onana. "Tijdens zijn dopingschorsing hebben we meerdere keren met Andre gesproken", zo vertelt de bondscoach. "Net zoals met alle andere spelers."

Conceição da Silva Oliveira geeft aan dat hij om een simpele reden meerdere keren contact opnam met de Ajax-doelman, die na dit seizoen zo goed als zeker naar Internazionale vertrekt. "We hebben constant gepraat met Andre om hem vertrouwen en motivatie te geven om uit die situatie te komen. Toen we Andre bij de selectie haalden voor de wedstrijd tegen Malawi, merkte ik dat hij mentaal erg sterk is. Hij kwam terug met de nodige wilskracht om weer te keepen voor zijn land én voor zijn club."

De bondscoach van Kameroen is maar wat blij dat hij weer over de Ajax-doelman kan beschikken. "Andre is een geweldige teamplayer. De spelers van de grote clubs brengen altijd wat anders met zich mee wanneer het om het nationale elftal gaat", zo sluit hij af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s