'Eerste relletje op Afrika Cup een feit: Burkina Faso eist nieuwe coronatesten'

9 januari om 08:37

De eerste coronaophef op de Afrika Cup is een feit: vijf spelers van Burkina Faso testten in aanloop naar de eerste wedstrijd tegen Kameroen positief op het coronavirus, maar het land is het niet eens met de resultaten van de tests. 

Dat meldt Osasu Obayiuwana, een verslaggever van de BBC. Bertrand Traoré heeft namens de selectie van Burkina Faso laten weten dat men het niet eens is met de resultaten. Het team wil alles in het werk stellen om de positief geteste spelers alsnog speelgerechtigd te krijgen. Zo zou het een volledig nieuwe ronde coronatests willen doen. 

Kamou Malo, de bondscoach van Burkina Faso, is één van de positief gesteste mensen. De overige vier zouden spelers zijn van het eerste elftal, al wil assistent-bondscoach Firmin Sanou dat niet bevestigen. Volgens verschillende betrokken media zou het gaan om de spelers Saidou Simporé, Dango Ouattara, Oula Abass Traoré, Edmond Tapsoba en Gustavo Sangaré.

Burkina Faso komt zondag voor het eerst in actie op de Afrika Cup. Het speelt om 17.00 uur de openingswedstrijd van het toernooi tegen Kameroen.