Goossens sneert richting ADO: 'Gevoel dat er spelletje werd gespeeld met mij'

9 januari om 14:47

Joh Goossens liet zijn contract bij ADO Den Haag op 2 januari in onderling overleg ontbinden, maar is niet tevreden met de handelswijze van zijn oude club. De middenvelder houdt zijn conditie inmiddels op peil bij SC Telstar.

"Het is beter zo, voor beide kanten", zo laat Goossens weten in gesprek met Omroep West. "De afstand tussen de clubleiding en mij werd groter, dat voelde ik." De middenvelder kwam dit seizoen slechts 45 minuten in actie voor ADO.

Dat kwam voor Goossens niet als een complete verrassing. "Kort voor het sluiten van de transfermarkt afgelopen zomer hoorde ik dat ik mocht vertrekken. De selectie werd kleiner gemaakt en er was geen plek meer voor mij. Veel clubs hadden de selectie op orde, dus ik kon geen kant op. Het gesprek was met de directeur en verliep heel apart. Ik had het gevoel dat er een spelletje met mij werd gespeeld."

Dat ADO hem op deze manier naar de uitgang verwees, doet Goossens pijn. "Ik ben geen natrapper en dat wil ik ook helemaal niet zijn. Maar hoe ik behandeld ben binnen de club is niet fair. Ik heb nog altijd een zwak voor ADO Den Haag. Heb altijd mijn stinkende best gedaan, nooit iemand in de weggelopen en ik heb altijd geprobeerd de club te helpen."

Moeilijke situatie
ADO-trainer Ruud Brood stelt dat het een 'moeilijke situatie'. "De opdracht die wij kregen vanaf het begin was saneren. Keuzes maken en de selectie verkleinen. Dat was moeilijk voor ons. John heeft het vier jaar lang fantastisch gedaan. De club en John hebben - denk ik - beiden vrij volwassen gezegd dat het zo goed was. Ik wens hem succes", sluit Brood af.