'Radiostilte in Amsterdam, Ajax speelt onderlinge wedstrijd na schrappen oefenpot'

'Radiostilte in Amsterdam, Ajax speelt onderlinge wedstrijd na schrappen oefenpot'

09-01-2022 19:09
112

Ajax lijkt zijn winterstop zonder oefenwedstrijden af te gaan sluiten. De Amsterdammers keerden door een corona-uitbraak eerder dan gepland terug uit Portugal en moesten een streep zetten door het treffen met Hajduk Split: volgens het Algemeen Dagblad heeft Ajax die wedstrijd vervangen door een onderling oefenduel.

De huidige nummer twee van de Eredivisie maakte woensdag bekend dat het zijn spullen zou pakken, maar sindsdien heeft Ajax niets meer naar buiten gebracht over de terugtocht en de coronaproblemen. Hoe het met de vier positief geteste aanwezigen is, is dan ook niet bekend. Volgens het Algemeen Dagblad heeft Ajax zondag een onderlinge wedstrijd op De Toekomst afgewerkt, met de herstart van het Eredivisie-seizoen in zicht.

Zoals het er nu naar uitziet, gaat Ajax geen oefenduels meer spelen en is FC Utrecht op zondag 16 januari de eerste tegenstander van het nieuwe jaar. Na de midweekse bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis volgt een bezoek aan winterkampioen PSV, voordat de Eredivisie weer één week stil komt te liggen.