Naam Wim Jonk valt in Almelo: 'Vraag of Heracles Team Jonk erbij moet willen'

10 januari om 14:35

Heracles Almelo moet na het aangekondigde vertrek van Frank Wormuth op zoek naar een nieuwe trainer en de naam van Wim Jonk is gevallen in Almelo en omstreken. De 49-voudig Oranje-international doet het al drie seizoenen lang uitstekend met FC Volendam en koerst met Het Andere Oranje af op promotie naar de Eredivisie.

TC/Tubantia-journalist Fardau Wagenaar noemt de Jonk-link vooralsnog 'name dropping', maar de naam van de 55-jarige Volendammer zingt wel degelijk rond. "Eén van de eerste die genoemd werd", aldus collega Leon ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand.

Of het ook daadwerkelijk gaat gebeuren, is echter nog even de vraag. "Wim Jonk heeft wel een heel team om zich heen, allemaal performance trainers en noem maar op", aldus Ten Voorde. "En je krijgt Team Jonk erbij. En dan is het de vraag of Heracles dat moet willen."

Jonk stapte in 2019 in bij Volendam, samen met onder meer strategisch adviseur Ruben Jongkind en technisch directeur Jasper van Leeuwen, met wie hij in de Ajax-opleiding al had gewerkt. Zijn contract bij FC Volendam loopt na dit seizoen af.