'Nieuws uit Noord-Macedonië: keeper van nationale ploeg hard op weg naar Barça'

10 januari om 15:45

FC Barcelona staat naar verluidt op het punt om na Dani Alves en Ferran Torres een derde winteraanwinst aan de selectie toe te voegen. Doelman Stole Dimitrievski komt over van Primera División-surprise Rayo Vallecano, meent het medium Ekipa.

De vaste doelman van de nationale ploeg – die afgelopen zomer ook met Noord-Macedonië tegen Oranje speelde op het EK – keepte dit seizoen achttien competitiewedstrijden namens Rayo Vallecano, waarin hij maar achttien keer hoefde te vissen. Ook tijdens de 1-0 zege op FC Barcelona van eind oktober, die Ronald Koeman de kop kostte, was Dimitrievski van de partij.

Na de jaarwisseling belandde de doelman echter op de bank en zaterdag was hij helemaal niet van de partij tegen Real Betis. Volgens het Noord-Macedonische Ekipa had dat niet te maken met fysieke ongemakken, maar met een op handen zijnde transfer naar Camp Nou. Beide clubs hebben al een akkoord bereikt en Dimitrievski heeft al afscheid genomen van zijn teamgenoten, klinkt het.

Als de transfer inderdaad rond komt, zou dat voor Dimitrievski een bescheiden promotie betekenen, van de huidige nummer zeven naar de nummer zes van Spanje. Hij lijkt met Marc-André ter Stegen, al jarenlang eerste keus, te mogen strijden om een plekje onder de lat.