NAC Breda krijgt eerste bod van Heerenveen binnen voor gewilde Haye

10 januari om 16:07
Laatste update: 10 januari om 16:48

Het spel is op de wagen: sc Heerenveen geeft gas voor Thom Haye en heeft inmiddels een eerste bod gedaan op de spelmaker van NAC Breda. Dat bevestigen bronnen. Het bod is door NAC afgewezen.

SecondSCH, een Twitter-account dat dicht op het vuur zit bij Heerenveen, had eerder op maandag de scoop. Inmiddels is bevestigd dat er inderdaad een bod door Heerenveen is uitgebracht.

Het is niet precies duidelijk wat NAC voor Haye wil hebben, maar naar verluidt gaat het om meerdere tonnen. Ook de hoogte van het bod is (nog) niet bekend. Zeker is dat Haye, die ook in de belangstelling van onder meer Sparta stond, wel oren heeft naar Heerenveen. De persoonlijke voorwaarden lijken geen probleem te worden.

"We zijn in gesprek met NAC en gaan kijken wat het brengt. We hebben nog geen bod uitgebracht, maar we hebben ons wel gemeld bij NAC. Dat is de status", zei Heerenveen-directeur Ferry de Haan zondag tegen BN DeStem. Dat bod ligt er dus inmiddels wel. NAC wilde dolgraag door met Haye en bood hem een verlenging van het contract aan, maar dat werd door de speler geweigerd. BN DeStem noemde het aanbod zelfs 'karig'.

Gustafsson
Naast Haye is Heerenveen ook geïnteresseerd in een andere speler: Carl Gustafsson van Kalmar FF. De club heeft de interesse in Gustafsson kenbaar gemaakt, de speler ziet een overstap naar Heerenveen wel zitten. Kalmar is bereid mee te werken, mits de voorwaarden goed zijn. Of Heerenveen doorpakt voor Gustafsson, is nu nog de vraag.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)