'Ajax is afgesloten hoofdstuk waarop ik niet meer terug op hoef te komen'

'Ajax is afgesloten hoofdstuk waarop ik niet meer terug op hoef te komen'

11 januari - 07:42
48

Peter Bosz kan zich zijn vertrek bij Ajax nog goed herinneren. De trainer vertrok niet vanwege slechte prestaties, maar omdat de samenwerking met de technische staf niet goed beviel. Bosz wilde graag zijn eigen staf, daar ging Ajax niet mee akkoord.

Na een succesvol eerste seizoen, waarin de finale van de Europa League gehaald werd, stopte het voor Bosz en Ajax. Met zijn vaste assistent Hendrie Krüzen kon Bosz goed overweg, maar met de overige assistenten, waaronder Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp, niet. Keeperstrainer Carlo l'Ami en conditietrainer Björn Rekelhof waren de andere assistenten.

"Het is dat jij erover begint, want ik zie Ajax als een afgesloten hoofdstuk waarop ik niet meer hoef terug te komen. Al vrij snel stonden Hendrie en ik aan de ene en de andere vier stafleden aan de andere kant. Zo ontstond er een sfeer die vreselijk veel energie kostte", zegt Bosz in een interview met HELDEN.

Na de finale werd het seizoen geëvalueerd tussen algemeen directeur Edwin van der Sar en Bosz. "Waarbij ik ook nog hoorde dat ik geen prijs had gewonnen, was ik vrij duidelijk: of zij vieren weg of wij weg (...) Overigens is de relatie met Overmars na mijn plotselinge vertrek bij Ajax wel heel goed gebleven, onze vrouwen zijn ook nog altijd heel goede vriendinnen."

Bosz werd opgevolgd door Marcel Keizer, die al na een paar maanden ontslagen werd. "Marcel Keizer kreeg de tijd niet, Erik (Ten Hag, red.) wel. Hij had het, net als ik, in het begin ook even moeilijk. Je ziet dat Ajax herkenbaar speelt en weer heel natuurlijk jonge spelers inpast. Daarin zie je echt de hand van de trainer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie