Debuterende Pastoor schrikt van Almere City: "Wel een beetje, ja"

11 januari om 08:42

Alex Pastoor had zich zijn debuut als trainer van Almere City ongetwijfeld anders voorgesteld. Zijn ploeg ging maandagavond hard onderuit bij Jong PSV, dat op De Herdgang met 5-1 te sterk was. Pastoor geeft toe 'geschrokken' te zijn.

"Wel een beetje, ja", zegt Pastoor tegen ESPN. "De energie en het niveau van de training hebben we te weinig teruggezien. Dat geeft wel aan dat je je nog zo goed kunt voorbereiden, maar de wedstrijddag het allerbelangrijkste is. We hebben ons behoorlijk in de voet geschoten. Jong PSV heeft goed voetbal laten zien, maar ik had wel wat meer van ons verwacht."

Pastoor zegt dat zijn spelers sommige afspraken niet nagekomen zijn. "Ik hou van goed georganiseerd voetbal. Dat vond ik het te weinig. De laatste fase vond ik beneden ieder peil. We kwamen vaak met voldoende mensen terug in eigen zestien, maar je zag regelmatig dat men vergat zijn man te dekken, terwijl dat wel de afspraak was."

"Ik moet de spelers ervan weerhouden dat ze de rode loper uitrollen, wat vooral in de eerste helft het geval was. De tweede helft ging dat een stuk beter", besluit Pastoor. Almere City staat op de negentiende plaats.