'Ziyech hoefde maar één ding: eerlijkheid. Dan kan het nooit verkeerd gaan'

'Ziyech hoefde maar één ding: eerlijkheid. Dan kan het nooit verkeerd gaan'

11-01-2022 19:12
16

Peter Bosz kon het meteen goed vinden met Hakim Ziyech bij Ajax, zo herinnert de oefenmeester zich in gesprek met HELDEN. De twee hadden een duidelijk gesprek voor de transfer van de spelmaker naar Amsterdam.

"Marc Overmars (directeur voetbalzaken, red.) belde en zei dat hij op kantoor zat met Hakim en zijn zaakwaarnemer. Dat was de eerste keer dat ik hem ontmoette, ik vond ook zijn zaakwaarnemer een prettige man", vertelt Bosz, die meteen glashelder was. "Ik zei dat ik had gezien dat hij maar acht kilometer per wedstrijd liep, dat alleen Lionel Messi zo weinig liep en dat hij geen Messi was. Dus als hij van waarde wilde zijn, moest hij veel meer arbeid verrichten."

Die boodschap was niet aan dovemansoren gericht. "We hadden een goed gesprek. Op het einde zei ik: ik heb je gezegd wat ik van jou verwacht, maar wat verwacht je van mij? Ziyech hoefde maar één ding: Eerlijkheid. Als u eerlijk bent tegen mij, kan het nooit verkeerd gaan. Ik zei: beloofd, als ik je goed vind, zeg ik dat, maar als ik je niet goed vind, zeg ik het ook."

Ziyech vertelde in november al dat hij Bosz bijzonder hoog heeft zitten als trainer. "Onder hem heb ik een transformatie gemaakt in een complete speler, maar ook op persoonlijk vlak ben ik enorm gegroeid", zei hij tegen Tiki Taka Touzani.