Pikante transfer in het amateurvoetbal: 'Ik heb al bedreigingen gehad'

Pikante transfer in het amateurvoetbal: 'Ik heb al bedreigingen gehad'

11-01-2022 23:26
66

Vince Gino Dekker speelt volgend seizoen voor IJsselmeervogels. Dat gegeven an sich is misschien niet heel interessant, maar het feit dat hij overkomt van Spakenburg wel. De stap tussen de twee dorpsgenoten ligt gevoelig.

De 24-jarige aanvaller zal bij Spakenburg niet vaak aan spelen toe gaan komen, aangezien de trainer daar in een systeem met vijf verdedigers en twee aanvallers wil gaan spelen. Dat ziet Dekker niet zitten en dus trekt hij naar IJsselmeervogels, waar hem beloofd is dat er 4-3-3 gespeeld gaat worden en hij op de vleugel uit kan gaan komen.

De overstap van de 'Blauwen' naar de 'Rooien' is echter een pikante. "Ik weet dat het gevoelig ligt, ja", zegt Dekker tegen De Telegraaf. "Ik kreeg de afgelopen tijd ook al veel reacties van supporters van beide clubs. Ik kreeg er ineens heel wat ’rooie’ volgers bij op Instagram en de reacties van Spakenburg-fans liepen nogal uiteen. Er zijn er genoeg die het snappen en het me gunnen. Maar ik heb ook bedreigingen gehad."

De vleugelaanvaller, die door Ajax werd opgeleid en daar een grote toekomst werd toegedicht, laat het gebeuren. "Ach, ik ben een grote jongen, ik kan daar wel mee omgaan. Ik neem het ook niet zo serieus. Het zal wel weer overwaaien. Al sprak ik de trainer vandaag en die zei wel dat ik er rekening mee moet houden dat de eigen fans me uit zullen fluiten als we straks weer met publiek mogen spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie