'El Ghazi staat mogelijk voor Premier League-transfer na komst Coutinho'

12 januari om 08:38

Anwar El Ghazi staat mogelijk voor een transfer in de Premier League. Everton blijft werk maken van de voormalig Ajax-aanvaller, zo meldt The Athletic.

The Toffees zijn met Aston Villa in gesprek over El Ghazi. Zowel kopen als huren is een optie, weet het doorgaans goed ingevoerde Britse medium. De tweevoudig Oranje-international is ook onder manager Steven Gerrard niet verzekerd van een basisplaats in Birmingham. Bovendien ziet hij de concurrentie verder toenemen door de komst van Philippe Coutinho.

De 26-jarige El Ghazi was vorig seizoen nog goed voor tien goals in 28 Premier League-duels. Dit seizoen staat de teller pas op één doelpunt na negen competitiewedstrijden. Onder meer de komst van Leon Bailey deed zijn perspectief geen goed. El Ghazi speelt sinds de zomer van 2019 voor Aston Villa, dat zo'n dertien miljoen euro voor hem betaalde. Zijn contract loopt medio 2023 af.

Volgens The Athletic staan de gesprekken over El Ghazi los van de transfer van Lucas Digne. De Franse linksback is hard op weg van Everton naar Aston Villa.