Lang tijdens gala: Ik ga heel eerlijk zijn: de kans is groot dat ik vertrek

Lang tijdens gala: "Ik ga heel eerlijk zijn: de kans is groot dat ik vertrek"

12-01-2022 21:24
59

Noa Lang acht de kans groot dat hij na twee seizoenen vertrekt bij Club Brugge. De vleugelaanvaller kreeg woensdag tijdens het Gouden Schoen-gala in België vragen over zijn sportieve toekomst en draaide er niet omheen.

In gesprek met VTM sprak Lang - nog tot medio 2025 onder contract nadat hij in september bijtekende - duidelijke taal. De 22-jarige Capellenaar lijkt aan zijn laatste maanden bij Club Brugge bezig. "Ik ga heel eerlijk zijn: de kans is groot dat ik vertrek."

Afgelopen zomer toonde Leeds United al interesse, maar tot een akkoord kwam het niet. Ook AC Milan en Arsenal werden al gelinkt aan Lang, die Club Brugge een enorme som moet opleveren. Blauw-Zwart verlangt naar verluidt minstens 25 miljoen euro voor de aanvaller, die in 2020 werd opgepikt bij Ajax en zich na anderhalf jaar Club Brugge in de kijker speelde bij het Nederlands elftal.

Lang behoort tot de elf genomineerden voor de Gouden Schoen, de prijs voor de beste speler uit de Belgische competitie van het voorbije kalenderjaar. Théo Bongonda (Racing Genk), Sergio Gómez (Anderlecht), Junya Ito (Racing Genk), Lukas Nmecha (Anderlecht), Paul Onuachu (Racing Genk), Tarik Tissoudali (AA Gent), Deniz Undav (Union SG), Dante Vanzeir (Union SG) en ploeggenoten Charles De Ketelaere (Club Brugge) en Hans Vanaken (Club Brugge) zijn zijn concurrenten. De Ketelaere werd eerder op de avond al onderscheiden als grootste talent, terwijl Club Brugge met Simon Mignolet ook de beste doelman afvaardigt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie