Xavi: Hoe kun je Luuk nu wisselen als je naar zijn huidige prestaties kijkt?

Xavi: "Hoe kun je Luuk nu wisselen als je naar zijn huidige prestaties kijkt?"

Gepubliceerd: donderdag 13 januari 2022 om 07:55do 13-01-2022 om 07:55

Hij deed het met de nodige mazzel, maar Luuk de Jong heeft zijn opvallende revival in 2022 een vervolg gegeven in El Clásico: zijn drie wedstrijden na de jaarwisseling hebben drie goals opgeleverd. FC Barcelona-trainer Xavi erkent dat hij voorlopig niet om de Nederlandse spits heen kan.

Barça had bij de start van de tweede seizoenshelft zo weinig spelers tot zijn beschikking, dat het noodgedwongen een beroep moest doen op De Jong, die voor de winterstop één keer scoorde en daarna gelinkt werd aan clubs als Cádiz en Besiktas. Na de wedstrijden tegen Real Mallorca, Granada én Real Madrid ziet de wereld er opeens heel anders uit. "Hoe kun je Luuk nu wisselen als je naar zijn huidige prestaties kijkt?", erkende Xavi in zijn perspraatje na de Supercopa-clash in Saudi-Arabië.

Waar de opvolger van Ronald Koeman het jaar nog moest beginnen met een halve selectie – aangevuld met een handvol jeugdspelers – krijgt Xavi weer wat te kiezen: winteraanwinst Ferran Torres kon in El Clásico eindelijk debuteren en ook Pedri en Ansu Fati maakten weer minuten. Tegen Real Madrid werd na verlenging verloren, maar de trainer zag dat zijn ploeg aan de beterende hand was. "Ondanks de risico's die we genomen hebben, hadden we ze waar we ze hebben wilden. Het had ook qua resultaat een omslagpunt moeten worden, maar dat is het in elk geval qua gevoel. Barça komt er weer aan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Blijft De Jong de eerste spits van FC Barcelona?

(1751 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws