Update: PEC Zwolle-verzoek afgewezen, Eredivisie wordt vrijdag gewoon hervat

Update: PEC Zwolle-verzoek afgewezen, Eredivisie wordt vrijdag gewoon hervat

Gepubliceerd: donderdag 13 januari 2022 om 17:49do 13-01-2022 om 17:49

De eerste Eredivisie-wedstrijd van 2022 gaat mogelijk niet door. Volgens RTV Oost heeft PEC Zwolle verzocht om de vrijdagavondwedstrijd tegen Willem II uit te stellen.

Dat heeft te maken met een groot aantal coronabesmettingen in de selectie van de Eredivisie-hekkensluiter. Hoewel de KNVB benadrukt dat clubs gewoon dienen te spelen als ze minstens twaalf veldspelers en één keeper hebben, zijn er na de jaarwisseling al een aantal Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden afgelast. Volgens RTV Oost gaat de voetbalbond zich donderdag nog over een mogelijke afgelasting van PEC-Willem II buigen.

PEC is lang niet de enige Eredivisie-club die ook te maken heeft gehad met de oplopende besmettingscijfers in Nederland. Zo moesten onder meer Ajax, Vitesse en NEC om uiteenlopende redenen hun buitenlandse trainingskamp afbreken en zijn PSV, Feyenoord en sc Heerenveen helemaal niet op pad geweest. In de eerste Keuken Kampioen Divisie-speelronde na de winterstop zijn de wedstrijden Excelsior-ADO Den Haag en TOP Oss-Jong AZ al uit de planning gehaald, terwijl FC Dordrecht-Jong AZ van vrijdag naar maandag 17 januari is verplaatst.

Update: De KNVB heeft het verzoek van PEC Zwolle om het duel met Willem II uit te stellen afgewezen. Volgens De Telegraaf 'is er niet aan de richtlijnen van uitstel voldaan'. De Zwollenaren hebben ondanks een groot aantal coronabesmettingen de beschikking over twaalf veldspelers en een doelman, waardoor de bond voet bij stuk houdt. Wanneer er nieuwe besmettingen bijkomen op de dag van de wedstrijd, oordeelt de KNVB opnieuw. Hekkensluiter PEC en Willem II trappen vrijdag om 20.00 uur af. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws