Via PEC Zwolle naar Ajax 1: 'Daar hoef ik niet geheimzinnig over te doen'

Via PEC Zwolle naar Ajax 1: 'Daar hoef ik niet geheimzinnig over te doen'

7 januari - 07:20
29

Max de Waal hoopt zich via een verhuurperiode bij PEC Zwolle in de kijker te spelen bij Ajax-trainer Erik ten Hag. De negentienjarige aanvaller zet een doorbraak in de Amsterdamse hoofdmacht allerminst uit het hoofd.

Jong Ajax-trainer John Heitinga transformeerde De Waal dit seizoen van een middenvelder in een spits. Dat pakt goed uit, want de west-Fries scoorde negen keer in twintig duels. Het leverde hem belangstelling op van PEC. "Dit is de kans mezelf te laten zien in de Eredivisie", zegt hij tegen De Stentor.

De Waal wil zich met de huidige hekkensluiter handhaven op het hoogste niveau. "En waarom zou dat niet lukken? PEC staat laatste, maar speelt niet heel dramatisch. Neem de duels met PSV, AZ en FC Groningen. Dan zie je dat er goed voetbal in zit."

Het beoogde eindstation van De Waal blijft Ajax 1. "Daar hoef ik niet geheimzinnig over te doen." Ajax verlengde voor zijn verhuur nog zijn contract tot medio 2024, al biedt dat geen garantie. "Daarom is ook het belangrijk dat ik bij PEC een goede indruk achterlaat en mezelf blijf ontwikkelen. Alleen dan kan ik de club overtuigen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie