Schreuder bevestigt 'probleem' PEC: Die jongens hebben niet eens een contract

Schreuder bevestigt 'probleem' PEC: "Die jongens hebben niet eens een contract"

Gepubliceerd: donderdag 13 januari 2022 om 13:30do 13-01-2022 om 13:30

PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder bevestigt – min of meer – dat zijn club de wedstrijd tegen Willem II van vrijdagavond uit wil laten stellen. De nummers achttien en veertien van Nederland zouden vrijdag het Eredivisie-jaar 2022 in gang zetten, maar PEC kampt met de nodige coronagevallen.

Schreuder beaamt dat PEC 'een probleem' in de selectie heeft. "Wij hebben een probleem, maar dat hebben we al twee weken. Daar zijn we constant mee bezig", laat hij weten aan ESPN. De vraag of PEC inderdaad een verzoek heeft ingediend om de wedstrijd tegen Willem II uit te stellen, wordt niet volmondig met ja beantwoord: Schreuder laat echter tussen de regels door weten dat deze kwestie inderdaad speelt. "Ik zeg: dat is aan de club. Dus ik bedoel daarmee: zij zijn daarmee bezig. Ik ben met de groep bezig."

De trainer bevestigt wel dat de situatie in zijn selectie nijpend is. "Je hebt in principe altijd genoeg spelers. Maar ik heb nu heel veel spelers vanuit de Onder 21 erbij, die jongens hebben niet eens een contract", aldus Schreuder. "Als de KNVB morgen (vrijdag, red.) dat we moeten spelen, dan zullen we moeten spelen. Dat is aan hen. Maar wat mij betreft? Wij hebben veel problemen...", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws