'NAC houdt poot stijf en frustreert Heerenveen in Haye-onderhandelingen'

13 januari om 15:11

NAC Breda leek regisseur Thom Haye nog voor de wedstrijd tegen Keuken Kampioen Divisie-koploper FC Volendam kwijt te raken, maar zo'n vaart zal het niet lopen. De spelmaker wordt nadrukkelijk begeerd door sc Heerenveen, maar beide clubs hebben elkaar nog niet gevonden.

De Friezen hebben uitgesproken dat ze Haye graag aan de selectie toe willen voegen, maar stuiten vooralsnog op weerstand van NAC. Die club wil de hoofdprijs ontvangen voor hun spelmaker en volgens BN DeStem is algemeen directeur Mattijs Manders niet van zins om water bij de wijn te doen.

Nadat het eerste bod van Heerenveen werd afgewezen, wilde Manders namelijk niet zeggen voor welke bedrag Haye wel over te nemen zou zijn. Ook een indicatie waar de eventuele kopers bij in de buurt zouden moeten zitten, werd niet gegeven. De algemeen directeur zou vinden dat de Eredivisionist net zolang moet bieden totdat hij zelf vindt dat het bedrag goed is.

Dat betekent dat Haye komende vrijdagavond naar alle waarschijnlijkheid gewoon voor de Parel van het Zuiden in actie kan komen. NAC speelt in eigen huis tegen Keuken Kampioen Divisie-koploper FC Volendam en doet dat sowieso met Naoufal Bannis in de gelederen. De van Feyenoord gehuurde spits is speelgerechtigd.