El Ghazi definitief rond met Everton: 'Ik zie kansen om meer minuten te pakken'

El Ghazi definitief rond met Everton: 'Ik zie kansen om meer minuten te pakken'

Gepubliceerd: donderdag 13 januari 2022 om 18:06do 13-01-2022 om 18:06

Anwar El Ghazi is blij om speler van Everton te zijn. De vleugelaanvaller wordt voor een halfjaar gestald in Liverpool en de hoofdrolspeler zelf denkt dat dit de juiste oplossing is. 

El Ghazi hoefde niet te twijfelen toen Everton zich meldde. "Ik speelde weinig bij Aston Villa en was zeker toe aan een nieuwe stap. Ik wilde heel graag in de Premier League blijven. Toen Everton kwam, was dat een heel mooie kans voor mij, want Everton is een grote club", vertelt hij op de clubsite. Everton-manager Rafael Benítez speelde een belangrijke rol in zijn keuze voor The Toffees. "Ik heb met Benítez gesproken, hij speelt meestal met buitenspelers, dus ik zie kansen om meer minuten te gaan pakken."

Bij Aston Villa was de geboren Barendrechter op een dood spoor beland. Onder Steven Gerrard hoefde El Ghazi niet op veel speeltijd te rekenen. "Bij Villa werd gespeeld met nummer tiens die meer aan de binnenkant moeten spelen, dus ik denk dat ik hier bij Everton zeker meer mogelijkheden ga krijgen." De Nederlander hoopt bij Everton zijn topvorm te hervinden. "Als ik de kans krijg, moet ik die pakken. Daar ga ik keihard voor knokken."

De voormalig Ajacied speelt het restant van dit seizoen op Goodison Park, al heeft Everton een optie tot koop van tien miljoen euro in de deal bedongen. El Ghazi trainde donderdag voor het eerst mee bij zijn nieuwe werkgever en is zaterdag tegen Norwich City direct inzetbaar. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws