Slot bewierookt om trainerscapaciteiten: 'Dat lukt bij hem, Ten Hag en Buijs'

Slot bewierookt om trainerscapaciteiten: 'Dat lukt bij hem, Ten Hag en Buijs'

Gepubliceerd: donderdag 13 januari 2022 om 19:45do 13-01-2022 om 19:45

Henk ten Cate is lovend over de ontwikkeling die Arne Slot doormaakt als trainer. De voormalig oefenmeester schaart de Feyenoord-trainer in het rijtje met beste trainers van Nederland.

In 2002 was Ten Cate trainer van NAC Breda, toen hij Slot naar Brabant haalde. "Toen keek hij al op een analyserende manier", herinnert Ten Cate zich in gesprek met Voetbal International. "Hij was bezig met tactiek en stelde vragen op de training. Net als Alfred Schreuder. Slot is ook een van de weinige spelers die ik erna ben blijven volgen."

Ten Cate is gecharmeerd van wat Slot laat zien in zijn nog prille loopbaan als coach. "Ik probeer bij ploegen altijd de hand van de trainer te herkennen. Dat lukt bij Slot, net als bij Erik ten Hag en Danny Buijs", stelt de oud-assistent-trainer van onder meer Chelsea en FC Barcelona. "En als je ziet hoe hij zich presenteert, dat komt heel goed over. Slot is nu al een topcoach."

Slot en Feyenoord hervatten aanstaande zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. De achterstand tot koploper PSV bedraagt vier punten. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws