'KNVB duidelijk: Helmond moet met tien veldspelers en twee keepers naar Emmen'

'KNVB duidelijk: Helmond moet met tien veldspelers en twee keepers naar Emmen'

Gepubliceerd: donderdag 13 januari 2022 om 21:19do 13-01-2022 om 21:19

Het coronavirus grijpt ook bij Helmond Sport razendsnel om zich heen. De club diende een verzoek in bij de KNVB om de wedstrijd van vrijdag tegen FC Emmen uit te stellen. Helmond heeft twaalf spelers over, maar volgens de KNVB komt dat niet alleen door een corona-uitbraak.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Helmond moet daarom 'gewoon' spelen vrijdagavond. De reglementen van de KNVB schrijven voor dat wanneer een club twaalf veldspelers en één doelman beschikbaar heeft, een wedstrijd gewoon door kan gaan. Belangrijke aantekening bij deze regel is dat corona dan de aanwijsbare oorzaak voor alle afwezigen moet zijn. Dat is bij Helmond niet het geval, waardoor ze met tien veldspelers en twee keepers alsnog moeten spelen.

Een woordvoerder van de KNVB reageert in gesprek met het ED kort op de kwestie. Mocht Helmond niet op komen dagen, dan moet het zich verantwoorden voor de aanklager betaald voetbal. "Als Helmond Sport niet op komt dagen, kijkt hij naar een straf. Vervelend, maar zo werkt het."

Trainer Wil Boessen van Helmond hoopt de komende tijd de nodige spelers aan zijn selectie toe te kunnen voegen. De eerste aanwinst is zo goed als binnen: Thomas Beekman (21) wordt naar verluidt tot het einde van het seizoen gehuurd van NEC. Het is niet bekend of hij er in Emmen al bij kan zijn. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws