Leão helpt Milan met prachtige lob in verlenging langs Genoa in Coppa Italia

13-01-2022 23:35
7

Het kostte wat moeite, maar AC Milan heeft de kwartfinales van de Coppa Italia bereikt na een 3-1 overwinning op Genoa. Daar had de ploeg uit Milaan een verlenging voor nodig.

Lang leek een verrassing in de maak in San Siro. Genoa pakte in de zeventiende minuut verrassend de voorsprong via Leo Östigard, die de bal op prachtige wijze achter Milan-keeper Mike Maignan kopte.

Deze tussenstand bleef lang op het scorebord staan. Milan zocht na de rust actief naar de gelijkmaker, maar Genoa-keeper Adrian Semper hield zijn ploeg lang op de been. Tot minuut 74, toen Olivier Giroud knap de gelijkmaker maakte. De Fransman kopte op fraaie wijze raak.

Er was een verlenging nodig om een winnaar aan te kunnen wijzen. Waar Milan in de reguliere speeltijd niet veel risico nam met het oog op een gevaarlijke counter van Genoa (dat overigens zelf ook niet aan aanvallen dacht), deed de ploeg uit Milaan dat in de verlenging wel. Rafael Leão zette Milan op prachtige wijze op voorsprong. Hij chipte de bal over Semper. Of het bewust was, laten we in het midden.

Hiermee was het verweer van Genoa gebroken. De Belg Alexis Saelemaekers bepaalde de eindstand op 3-1, waardoor Milan zich plaatst voor de kwartfinales van de Coppa Italia.