'Ik was veertien jaar eerste keeper van FC Utrecht, nu steeds een ander'

14 januari om 07:57

Niet Maarten Paes, maar Fabian de Keijzer is de nieuwe eerste doelman van FC Utrecht. Voormalig keeper Jan Willem van Ede verbaast zich over de stoelendans bij de club uit de Domstad.

Paes keepte de eerste seizoenshelft, maar wordt door trainer René Hake vervangen door de talentvolle Fabian de Keijzer (foto). "Ik ben zelf veertien seizoenen achter elkaar keeper van FC Utrecht geweest en nu staat er elk half jaar iemand anders", zegt Van Ede in De Telegraaf.

Van Ede is niet verbaasd dat De Keijzer nu eerste keuze is. "Ik hoor al langer bij de club dat De Keijzer in potentie de beste was van de jonge keepers en dat ze in hem de keeper van de toekomst zagen."

Dat De Keijzer nog geen ervaring op het hoogste niveau heeft, is volgens Van Ede geen probleem. De Keijzer mag het zondag tegen Ajax meteen laten zien. "Bij Jong FC Utrecht maakt hij een prima indruk. De Keijzer heeft de goede bouw voor een keeper en staat ook in het meevoetballen zijn mannetje. En je moet een keer de kans krijgen. Dat het dan meteen tegen Ajax is, maakt niet uit. Nu is het voor hem het moment om het te laten zien."

FC Utrecht en FC Dallas praten over een huurtransfer van Paes, zo meldde VP donderdag al.