Slot duidelijk bij Feyenoord: 'Ik ben blij dat we daar niet heen zijn gegaan'

14 januari om 14:59

Arne Slot vindt niet dat de voorbereiding van Feyenoord op de tweede seizoenshelft verstoord is. De Rotterdammers besloten om niet afreizen naar Spanje voor een trainingskamp, maar daardoor zijn er op dit moment geen coronabesmettingen in de Feyenoord-selectie.

Feyenoord zou eigenlijk een week in Marbella verblijven, maar de club zette daar een streep doorheen vanwege de huidige coronasituatie. Op de persconferentie krijgt Slot de vraag of de voorbereiding van de Stadionclub verstoord is. "Nee, ik ben blij dat we niet zijn gegaan", stelt de coach. "We hebben nu namelijk al onze spelers ter beschikking."

"Spelers zijn uitgewaaierd en was het een groot risico om ze bij elkaar te zetten en naar het buitenland te gaan", vervolgt Slot. "We wilden ook geen spelers in het buitenland achterlaten, wat wel moest als er besmettingen zouden zijn."

Toch werkt Feyenoord niet helemaal zonder problemen naar de Eredivisie-hervatting toe. Een aantal spelers sloot pas net aan bij de selectie. "Het is rommelig, maar ik zie daar ook een kans in", vertelt Slot. "De komende weken en maanden worden namelijk ook rommelig. Het was dus een goede ervaring om hier direct mee in aanraking te komen."