Slot: 'Nummer 15 van Ajax kost 12 miljoen, die van ons naar KKD: we doen het goed'

14 januari om 13:58

Feyenoord-trainer Arne Slot is tijdens zijn perspraatje van vrijdag ingegaan op de transferplannen van de Stadionclub. Joey Veerman is niet naar De Kuip gekomen, Riechedly Bazoer lijkt dat deze maand ook niet te gaan doen, maar de Amerikaan Cole Bassett is wél onderweg.

De Rotterdammers waren druk bezig met Eredivisie-uitblinkers Veerman en Bazoer. "Eén van de twee is niet doorgegaan, dat is zeker, die heeft voor PSV gekozen", doelt Slot op Veerman. Een tussentijdse transfer van Bazoer lijkt ook van de baan, al wil Slot dat nog niet bevestigen. "Als je morgen (zaterdag, red.) tegen Vitesse moet en ik ga nu uitgebreid bij Bazoer stilstaan, dat zou ik andersom ook bijzonder vervelend vinden. Het is geen geheim, ga ik ook niet ontkennen, dat we geprobeerd hebben om hem te halen. Dat is nog niet gelukt. Maar al het andere wat ik erover zeg, zou ik niet gepast vinden, omdat we morgen tegen elkaar spelen."

Feyenoord staat vooralsnog op nul winterversterkingen, maar Slot belooft dat daarin verandering komt, ook al is hij dik tevreden over zijn huidige selectie. "Volgens mij zag ik net nog voorbijkomen dat de nummer vijftien van Ajax (David Neres, red.) voor twaalf miljoen naar Shakhtar gaat. Terwijl onze nummers vijftien, zestien, zeventien naar de Eerste Divisie of het één na hoogste niveau in het buitenland verhuurd worden. Desondanks staan we drie punten op de ene achter en vier punten op de andere. We doen het hartstikke goed en we proberen, waar we kunnen, ons te versterken."

Over Bassett is Slot minder geheimzinnig. "Jij zegt het al als een voldongen feit. Ik als trainer moet nog een slag om de arm houden, maar dat er onderhandelingen gaande zijn, is duidelijk. Het is een jongen die eerst vanuit de scouting binnen is gekomen en daarnaast een jonge speler, die past binnen het beleid dat we bij Feyenoord de laatste tijd hebben ingezet. Dat we talentvolle jongens aan ons willen binden, die we verder willen ontwikkelen. Dit is een jongen – mits het allemaal rondkomt – die ook Amerikaans international is geworden jongstleden en ook een aantal fysieke kenmerken heeft, waarvan wij denken dat het bij ons past. Maar je moet deze jongen ook wel de tijd geven."