Marokko plaatst zich mede dankzij Aboukhlal voor volgende ronde van Afrika Cup

Marokko plaatst zich mede dankzij Aboukhlal voor volgende ronde van Afrika Cup

14-01-2022 18:52
33

Marokko is door naar de knock-outfase van de Afrika Cup. De Leeuwen van de Atlas wonnen met 2-0 van de Comoren, mede door een goal van Zakaria Aboukhlal (foto). Daardoor gaat de ploeg stevig aan kop in Groep C.

Bij Marokko stonden de in Nederland geboren Sofyan Amrabat en Tarik Tissoudali in de basis. AZ-aanvaller Aboukhlal mocht in de openingswedstrijd tegen Ghana nog aan de aftrap verschijnen, maar moest nu genoegen nemen met een invalbeurt.

De ontmoeting tussen Marokko en de Comoren was net als veel andere Afrika Cup-duels niet bepaald doelpuntrijk. Selim Amallah maakte na iets meer dan een kwartier weliswaar de 1-0 voor de Marokkanen, maar daarna bleef de stand lang gehandhaafd. De Marokkaanse selectie, waar Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui niet bij zitten, verdubbelde de marge in de slotfase echter nog via Aboukhlal.

Door de overwinning blijft Marokko koploper in Groep C van de Afrika Cup. De ploeg van Vahid Halilhodzić is zelfs al verzekerd van een plekje in de volgende ronde. Ghana en de Comoren kunnen Marokko al niet meer inhalen in de poule.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie