Rol Hendrix bij Spartak Moskou lijkt uitgespeeld, 'transfer naar MLS afgewezen'

Rol Hendrix bij Spartak Moskou lijkt uitgespeeld, 'transfer naar MLS afgewezen'

Jorrit Hendrix vertrok vorig jaar vol goede moed van PSV naar Spartak Moskou, maar de middenvelder komt er in de Russische hoofdstad niet of nauwelijks aan te pas. De Nederlander had deze transferperiode naar de Major League Soccer kunnen vertrekken, maar daar had hij geen trek in.

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Sport-Express. Hendrix had voor een bedrag van 800.000 euro naar de Verenigde Staten kunnen vertrekken, maar de middenvelder heeft zelf een streep gezet door die transfer. Om welke club het ging, maar Sport-Express niet bekend. Het medium vroeg Hendrix kort naar zijn situatie. "Of ik bij Spartak blijf? Waarom stel je die vraag? Ik ben net terug van mijn vakantie en ben me aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen."

De toekomst van Hendrix is in de Russische media onderwerp van gesprek. De Nederlander staat in de belangstelling van Antalyspor en Khimki, maar concreet werd dat nog niet. Het contract van Hendrix in Moskou loopt nog door tot de zomer van 2024, maar toekomstperspectief lijkt te ontbreken. Spartak heeft inmiddels een akkoord bereikt met Krylya Sovetov Samara over een transfer van Danil Prutsev, net als Hendrix een verdedigende middenvelder.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s