Wijndal wijst 'mooie club' aan: 'Beetje gif, met scheids klagen, tackles maken'

Wijndal wijst 'mooie club' aan: 'Beetje gif, met scheids klagen, tackles maken'

15-01-2022 09:19
100

Teun Koopmeiners, Myron Boadu en Calvin Stengs vertrokken na vorig seizoen bij AZ, Owen Wijndal zou weleens de volgende vertrekker kunnen zijn in Alkmaar. De back geeft aan dat hij AZ niet zomaar gaat verruilen voor een andere club.

"Weet je wat het is? Het is dezelfde situatie als vorig jaar", zo vertelt Wijndal in gesprek met De Telegraaf. "Ook toen was ik er niet zo mee bezig. Het seizoen is pas halverwege. Maar oké, ik ben kritisch en zet heel hoog in. Die club moet gewoon in mijn profiel passen."

Eén van de clubs waar Wijndal zichzelf wel ziet spelen, is Atlético Madrid. "Mooie club, man. Beetje dat gif, beetje met de scheids klagen, beetje tackles maken… Vind ik ook mooi. Zij hebben het resultaatvoetbal tot kunst verheven: 1-0 voorkomen, inzakken en verdedigen maar. Prachtig."

Maar het belangrijkste in de beslissing van Wijndal is het WK van eind dit jaar. De verdediger wil koste wat kost bij de selectie zitten voor het eindtoernooi in Qatar. "Kijk: ik wil graag het WK meemaken. Als ik dan volgend seizoen ergens op de bank ga zitten, wordt het WK een lastig verhaal. Ik hoef ook niet zo nodig een transfer te maken puur 'om de transfer'. Daarvoor zit ik hier te goed, ik verruil AZ niet zomaar voor een club. Het moet écht top zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie