Gakpo in app-groep met voetballers: 'Daarin praten we over ons geloof'

Gakpo in app-groep met voetballers: 'Daarin praten we over ons geloof'

15-01-2022 10:56
55

Voor Cody Gakpo is het geloof een grote bron van inspiratie. De aanvaller van PSV laat weten dat hij met onder meer zijn vriend en FC Köln-verdediger Kingsley Ehizibue in een app-groep zit.

"Daarin praten we over ons geloof. We bellen ook om elkaar te helpen. Soms heeft iemand een nare situatie in het voetbal, of thuis, of waar dan ook", zegt Gakpo tegen het Algemeen Dagblad. De Oranje-international noemt het geloof 'een richtsnoer'. "Het helpt om knopen door te hakken en bij moeilijke keuzes. Soms, als ik het erover heb met mensen die niet gelovig zijn, zeggen ze: jij hebt een houvast als iets niet loopt. Ja, zoiets."

Gakpo haalt zijn laatste blessure aan als voorbeeld. "In de Bijbel staat iets als: 'als het stormt, moet je niet bang zijn. Ook in de storm is God met jou'. Ik vertaal dat naar: als je geblesseerd bent, dan stormt het ook, fictief. In je hoofd komen allerlei gedachten, negatief. En zeker bij lange blessures zie je dat mensen niet lekker in hun vel zitten. Als ik voorheen geblesseerd was, in de jeugd zelfs een keer bijna een jaar, dan kon ik soms verdwalen in die gedachten. Toen was ik nog niet zo ver in het geloof. Maar bij de laatste blessure afgelopen herfst bleef het in mijn hoofd rustig."

"Als je durft te vertrouwen dat het goedkomt, omdat God met je is, dan valt het allemaal mee. Althans, zo ervaar ik het", aldus Gakpo, die zondag aan de tweede seizoenshelft begint met PSV met een uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie