Til roemt 'essentiële' teamgenoot: 'Kwaliteit komt altijd bovendrijven'

Til roemt 'essentiële' teamgenoot: 'Kwaliteit komt altijd bovendrijven'

Gepubliceerd: zaterdag 15 januari 2022 om 11:14za 15-01-2022 om 11:14

Laatste update: zaterdag 15 januari 2022 om 18:36za 15-01-2022 om 18:36

Guus Til denkt dat hij mede dankzij Orkun Kökcü en Fredrik Aursnes zo goed tot zijn recht komt bij Feyenoord. De 24-jarige aanvallende middenvelder weet echter ook dat hij komende zomer in principe terugkeert naar Spartak Moskou.

"Ik voel me hier ontzettend thuis en vanaf dag één heb ik het gevoel dat ik hier al veel langer ben, maar vooralsnog is het een huuroptie voor één jaar. Het is nu eenmaal zo", laat Til weten bij Feyenoord TV. De oud-AZ'er was in achttien Eredivisie-duels goed voor tien doelpunten en twee assists. Hij roemt de wisselwerking met Kökcü en Aursnes. "Ik denk dat Orkun dit jaar echt de spelmaker is en Fredrik de controleur. Daar rendeer ik het beste bij: een spelmaker en een controleur die de ballen naar de zijkant brengen of door het midden iemand vrij spelen, waardoor ik kan gaan lopen. Dat geeft een hele goede wisselwerking tot nu toe."

Vooral de Noor kan op complimenten rekenen. "Kwaliteit komt altijd bovendrijven en dat is bij Fredrik vrij snel gebleken. Hij heeft ontzettend veel controle aan de bal. Ik denk dat we dat ook wel nodig hebben met ons spel. We rennen en vliegen natuurlijk ontzettend veel, om zo snel mogelijk die bal terug te krijgen. Ik denk dat een type als Fredrik heel veel rust brengt als we de bal eenmaal hebben. Ik denk dat dat best wel een essentieel aspect in ons spel is dit seizoen."

Feyenoord begint zaterdagavond aan de tweede seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe eindigt Feyenoord-Vitesse?

(1129 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws